Kaspersky Endpoint Security Cloud: Védelem egy csettintésre

Visszatekintve nehéz elhinni, hogy néhány éve még egy egyszerű vírusírtó is képes volt kellő informatikai védelmet nyújtani egy vállalkozásnak. Azóta már a KKV-k informatikai rendszerei is összetettebbé váltak, a kiberbűnözők módszerei is egyre kifinomultabbak.

Ma már a valamennyi végpontra kiterjedő végpontvédelem olyan alapkövetelmény, amit minden professzionális kibervédelmi megoldásnak teljesítenie kell.

A végpontok egyre növekvő száma mellett egyre több az olyan részlet, amire az informatikai rendszerek hatékony védelmének érdekében figyelni kell. A fejlett kibervédelmi rendszerek problémája éppen az, hogy folyamatosan foglalkozni kell velük. A legtöbb KKV nem engedheti meg magának, hogy önálló kibervédelmi szakembert foglalkoztasson. Az IT biztonsági berendezések részletes beállítása, kezelése, monitorozása óriási terheket ró a cégre, jelentős erőforrásokat von el a napi munkától.

A Kaspersky 24 éves működése alatt jól megismerte a piacot. Pontosan tudja, hogy a KKV-k is egyre komolyabban veszik az informatikai biztonságot, viszont nem felelnek meg nekik a nagyobb cégekre tervezett, túl sok munkát igénylő megoldások.

A végpontvédelem alapja az automatizáció

Minél több kiberbiztonsági folyamatot sikerült automatizálni, annál több energia jut a többi, fontos munkára. A Kaspersky szakemberei nemcsak felismerték ezt, hanem képesek mindezt megfelelő megoldásokkal támogatni is.

A Kaspersky Endpoint Security (KES) Cloud megoldása révén előre definiált megbízható biztonsági házirendek állíthatók be, automatikus javításkezelő választható, a veszélyforrások elleni védelem, a gyanús aktivitások visszakereshetők.

IT biztonság hosszadalmas telepítés és időrabló felügyelet nélkül

A Kaspersky Endpoint Security Cloud legfőbb előnye az egyszerűség. Sok gyártó esik abba a hibába, hogy jó, de bonyolult, csak nagy erőfeszítés útján megtanulható rendszert fejleszt ki. Sok év tapasztalata alapján tudjuk, hogy a legtöbb felhasználó nem megy végig a szükséges tanulási folyamaton, így a hiányosan, vagy rosszul beállított szoftver nem biztosítja a megfelelő védelmet.

A Kaspersky KKV-k számára kifejlesztett kibervédelmi szoftvere ugyan nagyvállalati szintű védelmi technológiákat alkalmaz, mégis pillanatok alatt használatba vehető. A szoftver felügyelete egyetlen, egyszerű, jól átlátható konzolról történik.

A Kaspersky Endpoint Security Cloud által biztosított védelem rétegei

A  KES Cloud által alkalmazott  Endpoint Detection and Response (végponti észlelés és reagálás, EDR) megoldás hozzáférést biztosít egy vállalati szintű kiberbiztonsági eszközhöz, emellett lehetőséget nyújt a fejlett fenyegetések észlelésével és a fenyegetésekre való reagálással kapcsolatos készségek továbbfejlesztésére is.

A Kaspersky különösen nagy súlyt fektet az adathalászat (phishing) kivédésére, hiszen a fenyegetések többsége ilyen módszerekkel jut a céges informatikai rendszerekbe.

A Kaspersky megközelítése azt is garantálja, hogy az EDR által nyújtott általános felhasználói élmény egyszerű és hatékony, ráadásul a használatához semmit nem szükséges módosítania a meglévő infrastruktúrán. Az Endpoint Detection and Response megoldásunk a fejlett fenyegetésészlelési és láthatósági funkciók mellett professzionális, az incidensek kivizsgálására szolgáló eszközöket is biztosít – mindezt az infrastruktúra módosítása nélkül.

A KES Cloud használatával az IT-rendszergazda kivizsgálhatja az incidenseket azok kontextusa és részletei alapján, okfeltáró elemzést végezhet a támadás terjedési útjának grafikus elemzésével, valamint kiderítheti a részleteket az alábbiak felülvizsgálatához. Mindez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a rendszert védettebbé, biztonságosabbá tegyék.

A KES Cloud támogatja az otthoni munkát is

A COVID-19 alatt megismerhettük, milyen az, amikor egy cég összes munkatársa otthonról dolgozik. Bár megindult a lassú visszaáramlás az irodákba, várható, hogy a következő időszakban is hibrid módban, részben otthonról dolgozunk majd. Sokan nem gondolnak bele, hogy az otthoni munka egyben az irodában megszokott IT biztonság feladását is jelenti.

A Kaspersky Endpoint Security Cloud védi a távmunkában dolgozó munkatársak eszközeit is, ráadásul a szoftver e-mailben elküldve, távolból is telepíthető.

Összegzés

A Kaspersky Endpoint Security Cloud igazi agilis megoldás a KKV-k számára. Ez az egyszerűen kezelhető szoftver az átlátható felhasználói felület, az egyszerű telepítés és a problémamentesen végrehajtható műveletek biztosítása mellett az új alkalmazottak betanítását és a mindennapi karbantartást is megkönnyíti, és készen áll arra, hogy akár a legfejlettebb kiberfenyegetésekkel szemben is megvédje vállalatát.

További cikkeink