Közigazgatás / Kormányzati szektor

Döntései
védelem alatt állnak

A kormányban és a közigazgatásban dolgozókra hatalmas felelősség hárul. Úgy kell megfelelniük, a törvényi kötelességeiknek, hogy az állampolgárok érdekeit minél jobban szem előtt tartsák. Ennek érdekében élnek a különböző technológia adta lehetőségekkel, azonban sokan nem is sejtik, hogy ez milyen potenciális veszélyeket rejt mind a napi szintű működésben, mind az érzékeny adatok védelmében.

Érzékeny adatok védelme

A kormányok többet tudnak az állampolgárjaikról, mint bármely más piaci szereplő valaha is az ügyfeleikről. Tudják, mikor születtek, mennyit keresnek, mennyire egészségesek, hol élnek, és még folytathatnánk – az összegyűjtött adathalmaz igen csak hatalmasra rúg. Kiemelkedően fontos, hogy ezen átfogó adatbázisokat mind a jogosulatlan személyek, mind a rosszindulatú kiberbűnözők elől biztonságosan el tudjuk zárni.

Technológia trendek és kihívások

Bár a közigazgatás egyértelműen lemarad a magánszektorhoz viszonyítva a „technológiai érettségben”, szerencsére ezen szektorban is egyre korszerűbb és innovatívabb megoldásokat implementálnak. Napjaink technológia trendjei számos olyan kiberbiztonsági kockázatot és kihívást állítanak a döntéshozók elé, amit érdemes felelősen kezelniük.

Digitális átalakulás

Digitális átalakulás

A felhő technológiák alkalmazása a digitális transzformáció alappillére. A  kimutatások szerint a kormányzati szervezetek csaknem fele aktívan használ felhőszolgáltatásokat, és a felhőre fordított kiadások az elkövetkezendő években folyamatosan nőni fognak. Az új technológiákra való áttérést a régi rendszerektől való függés, és a különböző adatbiztonsági aggályok nehezítik. Pedig a piac fejlődésével és az új funkciók egyre inkább csak a felhőben való elérhetővé válásával azok a kormányok, amelyek megtagadják a felhő használatát, hatalmas fejlődési potenciáltól esnek el. Éppen ezért kormányzati berkekben a megfelelően alkalmazott, és megfelelő védelemmel ellátott hibrid felhő-architektúra a kritikus adatok kezelésének Szent Grálja lehet.

Digitális valóság (AR / VR)

A virtuális valóság és a kiterjesztett valóság hétköznapokban való alkalmazása még ugyan gyerekcipőben jár, azonban a kormányzati szereplők számára annál nagyobb potenciállal bír. Használatukkal a rengeteg feldolgozott digitális adattal interaktív módon léphetünk kölcsönhatásba a valós világban. Számtalan alternatív használati lehetőség rejlik a digitális valóság eszközökben: katonai, biztonsági, kulturális, közlekedési, egészségügyi vagy épp sürgősségi szolgálatásokat érintő reformokat hozhatnak el. Ezen technológiák felelős alkalmazása azonban nehéz feladat: például egy katonai egység kiképzésre használt AR/VR eszköz, melyet kiberbűnözők a küldetés szempontjából kritikus adatok eltulajdonítása érdekében támadnak meg, hatalmas kiberbiztonsági kockázatot jelent.

Digitális valóság (AR / VR)
Blokklánc-technológia

Blokklánc-technológia

A kormányzati szektorban a blokklánc-technológia adoptálása korábban nem volt jellemző, azonban egyre nagyobb szerepbe kerülhet a közeljövőben. A decentralizált, elosztott főkönyvi technológián alapuló szolgáltatások jelentősen csökkenthetik a hibázás lehetőségét, és használatukkal a kulcsfontosságú adatokat és végbemenő tranzakciókat nagyobb biztonságban tudhatjuk, mint valaha – védve ezzel végső soron állampolgárjainkat. Kihívását jelent azonban, hogy a blokklánc hálózatok mindegyike saját, nagyon specifikus platformot és kódolási mechanizmusokat használ, mely miatt nehéz lehet a blokklánc-megoldást biztonságosan integrálni egy meglévő hálózati adatkörnyezethez.

Intelligens városok és az IoT

Habár teljesen intelligens városok még csak sci-fiben léteznek, jó irányban haladunk efelé. Az infrastruktúránkban már most rengeteg kamera, szenzor, érzékelő és egyéb IoT eszköz kap helyet, ezek összhangban való működése egy integrált adatrendszerben már nem is tűnik olyan távoli jövőnek, igaz?
Az általános alkalmazások közé tartozik a forgalomirányítás, az épületek energiahatékonyságának szabályzása és egyéb közbiztonsági kezdeményezések is. Az innovatív technológiák felhasználása azonban nem csak a kormányzati szereplők számára csábítóak – a számítógépes bűnözők szívesen használják ki a védetlenül hagyott rendszereket, ezért az ilyen hálózatokat is megfelelő kiberbiztonsági megoldással kell ellátni.

Intelligens városok és az IoT
Automatizálás és elemzés

Automatizálás és elemzés

A Deep Learning, avagy mélytanulás, a gépi tanulás egy fejlettebb ágaként olyan kulcsfontosságú technológia szerepét tölti be, ami az elkövetkezendő évtizedeket teljesen át fogja formálni. A gépi tanulás  azon alapszik, hogy a programokat nem arra a célra írják, hogy megoldjanak egy bizonyos problémát, hanem arra, hogy saját magától megtanulják, hogyan kell megoldani azt rengeteg példán keresztül. Segítségével automatizálhatjuk a folyamatokat, adatokon alapú logikus döntéseket hozhatunk meg. Ez nem egy önálló technológia, hanem lényegében egy alkatrész, melyet egy meglévő rendszerbe építhetünk be a feldolgozási teljesítmény fokozása érdekében. Ha azonban egy ilyen tanuláson alapú eszközt egy kiberbűnüző hamis adatokkal táplálna észrevétlenül, a végeredményt kedvére torzíthatná el – a rendszerek megfelelő védelme ezért kulcsfontosságú.

E-fizetés és digitális aláírás

Az elektronikus fizetéssel és a digitális aláírással kapcsolatos átalakításokat fokozatosan hajták végre a kormányok szerte a világon. Nem véletlen, hisz az emberek a hétköznapokban napi szinten használják minden féle platformon ezeket. Ma már az emberek egyszerűen nem hajlandóak pazarolni az időt sorban állással, várakozással, és személyes ügyintézéssel, mikor ennek van jóval gyorsabb és kényelmesebb módja: mégpedig online. A kényelemnek azonban ára van – a digitális aláírások egyértelmű kiberbiztonsági kockázatot jelentenek.  A digitális aláírással kapcsolatos csalások szinte olyan gyorsan megjelentek, mint maga a technológia. Amennyiben a kormányok nem tesznek lépéseket a technológia biztonságos működtetése érdekében, a bűnözök személyes adatainkat tulajdoníthatják el és súlyosan visszaélhetnek velük.

E-fizetés és digitális aláírás
Szabályozási kihívások

Szabályozási kihívások

A kormányok vékony mezsgyén járnak az új technológiák bevezetésekor és használatakor: a döntéshozók igyekeznek mindent megtenni, hogy hazájuk ne maradjon le, és hogy állampolgárjaik elégedettségét biztosítsák, de mérlegelniük kell többek között kiberbiztonsági tényezőket is. A különböző platformok és szolgáltatások összehangolt szabályzása rettentően komplex feladat, számos hazai és nemzetközi szabvány próbálja biztonságossá tenni a globalizált világot az állampolgárok számára. A kormány szerepe kritikus: lépést kell tartania az új technológiákkal, és megfelelő biztonsági intézkedéseket kell érvényesíteniük a biztonsági kockázatok elhárításához.

Válassza az igényei szerint legmegfelelőbb Kaspersky-védelmet!

A Kaspersky megoldások bizonyított védelmet garantálnak a kibertámadások ellen minden egyes állami szervezet számára.

 
kaspersky-endpoint-security

Kaspersky Endpoint Security

A Kaspersky végpontvédelme alkalmazkodik egyedi igényeihez, és teljes biztonságot nyújt bármilyen szofisztikált támadás ellen. Hatékonyan megvédheti állampolgárai adatait és megfelelhet a GDPR-előírásoknak hála a magasszintű titkosítási funkcióinak. Lehetősége van kiemelt támogatás igénylésére is (Kaspersky Maintenance Service Agreement Plus), mely kiberbiztonsági incidensek esetén jöhet igazán jól.

kaspersky-hybrid-cloud-security

Kaspersky Hybrid Cloud Security

Használja ki a felhő adta lehetőségeket és tudja teljes hálózati infrastruktúráját biztonságban a Kaspersky Hybrid Cloud Security-vel. Biztosítson teljes átláthatóságot, egyszerűsítse a bevezetési és menedzsmentelési feladatokat, és automatizálja a biztonságát előre meghatározott házirendek és szabályok segítségével.

Kaspersky-threath-managment-defense

Kaspersky Threat Management and Defense

A Kaspersky ezen megoldásai preventív módon segítenek levelező szerverek védelmében, továbbá spam-, adathalász-, valamint általános és fejlett malware-fenyegetések elhárításában. Védje meg könnyedén infrastruktúráját az internet veszélyeitől, blokkolja a veszélyes webes forgalmakat hatékonyan.

kaspersky-iot-security

Kaspersky IoT Security

Dolgozzon bármely érzékelővel, szenzorral, kioszkkal vagy egyéb IoT eszközzel, a Kaspersky IoT Security használata erősen ajánlott. A legtöbb ilyen eszköz sajnos meglehetősen elavult, számtalan biztonsági rést hordoz magában. A Kaspersky ezen megoldásával védelmet biztosíthat ezek számára, miközben a jogszabályi követelményeknek is megfelelhet.

kaspersky-cybersecurity-serviceses

Kaspersky Cybersecurity Services

A Kaspersky számos kiberbiztonsági szolgáltatást biztosít a kormányzati szereplők számára. Segítségükkel bepillantást nyerhet ország-specifikus fenyegetettségi faktorokhoz, vagy épp azonnali kiberbiztonsági reagáló csapatok nyújthatnak Önnek segítséget kritikus fontosságú infrastruktúrájának védelme érdekében. Kivizsgálhatja az incidenseket, jelentéseket kaphat és proaktív intézkedéseket foganatosíthat.

kaspersky-security-awareness

Kaspersky Security Awareness

Tudta, hogy a legtöbb biztonsági incidensért a mai napig a saját dolgozói felelnek? Nem szándékos módon ugyan – egyszerűen csak nincsenek tisztában számos biztonsági alapelvvel. Szerencsére ezt könnyen lehet orvosolni, és erősen ajánlott is, amihez a Kaspersky egy automatizált, helyi előírásoknak megfeleltethető platformot kínál, mellyel a kiberbiztonsági tudatosság oktatása kormányzati alkalmazottak számára gyorsan és hatékonyan valósulhat meg.

kaspersky-fraud-prevention

Kaspersky Fraud Prevention

A kiberbűnözök mindent megtesznek, hogy a rendszerekben lévő réseket saját előnyükre fordítsák. Infrastruktúránkat kettős védelemmel láthatjuk el ennek elkerülése érdekében. Egyrészt a Kaspersky kétfaktoros hitelesítési megoldásával zökkenőmentes, emelt biztonsági szintű beléptetés valósulhat meg a kritikus fontosságú rendszerekbe. Másrészt bevethetjük a Kaspersky automatizált csalás-elemző szolgáltatását, mely valós időben monitorozza az eseményeket. Használatával megfontolt döntéseket hozhatunk, és hatalmas segítséget nyújt a szofisztikált csalási esetek felderítésében és elhárításban.

Biztosítson maximális védelmet!

Nem találta amit keres? Egyedi igényei vannak? Nem biztos abban, hogy melyik Kaspersky-védelem lenne az Ön számára a legmegfelelőbb? Vegye fel velünk bátran a kapcsolatot, munkatársaink a segítségére lesznek egy személyre szabott védelmi megoldás kiválasztásában.