Telekommunikáció

Halló,
Ott az adatbiztonság?

A távközlési ipar egyedülállóan vonzó és sebezhető a számítógépes bűnözőkkel szemben azért, mert egy kiemelt fontosságú erőforrás kezelése a feladata, mégpedig a digitális információké. A mozgásban lévő adatok a bűnözők számára könnyebb prédát jelentenek. A telekommunikációs vállalatok számára épp ezért nem lehet opció a megfelelő kiberbiztonsági rendszer megléte.

Korunk Új Aranya

A digitális információk nem különböznek a korábbi népszerű erőforrásoktól: különböző módon kinyerik, finomítják és értékesítik azokat. Sokan harcolnak hogy birtokolják őket, vagy legalább részesülhessenek belőlük. A hagyományos erőforrásokkal ellentétben azonban az adatok végtelenszer lemásolhatók, módosíthatók, sérülékenyek és nyom nélkül eltulajdoníthatók. Az információk ezen új megközelítése megváltoztatta a piacokat és új szemléletet igényel a szabályozók részéről is.

Technológia trendek és kihívások

A telekommunikációs vállalatok egyre korszerűbb és innovatívabb megoldásokat implementálnak. Napjaink technológia trendjei számos olyan kiberbiztonsági kockázatot és kihívást állítanak a szektorban dolgozók elé, melyet érdemes felelősen kezelniük.

Partnerhálózatok

Partnerhálózatok

A telekommunikációs szektorban egyre jellemzőbb, hogy partnerkapcsolatokkal igyekeznek a vásárlók növekvő igényeit kielégíteni. A partnerségeknek számos formája van: a harmadik felek szállítói megállapodásai, a közös vállalkozások és persze a különböző harmadik féltől származó szolgáltatások, melyek kiegészíthetik egy vállalat kínálatát. Egy különálló IT-rendszert könnyű megvédeni, viszont egy összekapcsolt világban csak pont annyira biztonságos egy ökoszisztéma védeleme, mind amely mindkét partnercégé. Ha csak egy partner is nem teszi meg a szükséges intézkedéseket, kompromittálhatja vele beszállítói, partnerei rendszereit is.

5G

Az 5. generációs mobilhálózat korát éljük. A korábbi iparági standardokhoz képest az 5G igazán nagy mérföldkőnek számít a telekommunikációban. Hatalmas kapacitással tud működni és nagyobb lefedettséget biztosít. Az 5G kifejlesztésekor alapvető elvárás volt, hogy csökkenthető legyen vele a szervertől van késleltetés és az akkumulátorhasználat is – ezek hozzájárulnak az IoT eszközök még nagyobb volumenű terjedéséhez. A villámgyors, bárhonnan elérhető internet azonban erős táptalaj a számítógépes bűnözők számára: borítékolható, hogy a technológiai fejlődés a rosszindulatú programok és DDoS (túlterheléses) támadások exponenciális növekedéséhez fognak hozzájárulni.

 

5G
Digitális valóság (AR / VR)

Digitális valóság

A virtuális és kiterjesztett valóság  (VR / AR) alkalmazási lehetőségei túlmutatnak a manapság egyre népszerűbb szórakoztatóipari és játékipari felhasználásokon. A villámgyors 5G hálózat elterjedése lehetővé teszi, hogy a mobileszközök segítségével számtalan iparágban pl. kiskereskedelemben, logisztikában vagy épp a turizmusban használják ki a digitális valóságban rejlő határtalan potenciált. A technológia ezen irányú fejlődése azonban kockázatot rejt magában: a kiberbűnözők  szó szerint manipulálhatják, hogy mit látnak a felhasználók, amivel veszélyeztethetik őket.

IoT

Bizarr belegondolni, hogy jelenleg több eszköz van csatlakoztatva az internethez, mint amennyi ember van az egész világon. A Dolgok Internetjének (IoT) korában a telekommunikációs szolgáltatók erősen kitettek ezen megoldások sebezhetőségeinek. Egy vállalati infrastruktúránkban már most rengeteg kamera, szenzor, érzékelő és egyéb IoT eszköz kap helyet. A rendszerre csatlakoztatott sebezhető IoT eszköz azonban ingyen belépőt jelenthet a szolgáltató rendszerébe. Az ilyen hálózatokat ezért megfelelő kiberbiztonsági megoldással kell ellátni.

Intelligens városok és az IoT
Szabályozási kihívások

Szabályozás kihívások

A telekommunikáció, az adatok kezelése és az ezeket érintő szabályozások igen csak kényes terület minden érintett számára. A kiberbiztonsági szakértők aggodalmuknak adtak hangot a GDPR hatása miatt:  a szabályozások szigorúan korlátozzák a személyes adatokhoz való hozzáféréseket, ez azonban paradox módon egyes esetekben (pl. domain nyilvántartások zártabbá válása miatt) lehetővé teszi a számítógépes bűnözők számára is, hogy elrejtsék saját identitásukat, és elkerüljék a lelepleződést. Az ilyen helyzetek világítanak rá arra, hogy a telekommunikációs vállalatok nem lehetnek tétlenek, ha saját és ügyfeleik kiberbiztonságának kialakításáról és fenntartásáról van szó.

Válassza az igényei szerint legmegfelelőbb Kaspersky-védelmet!

A Kaspersky megoldások bizonyított védelmet garantálnak a kibertámadások ellen minden telekommunikációs vállalat számára. 

kaspersky-endpoint-security

Kaspersky Endpoint Security

A Kaspersky végpontvédelme alkalmazkodik egyedi igényekhez, és teljes biztonságot nyújt bármilyen szofisztikált támadás ellen. Hatékonyan megvédheti saját és ügyfelei érzékeny adatait, és megfelelhet a GDPR-előírásoknak – hála a magasszintű titkosítási funkcióinak. Lehetősége van kiemelt támogatás igénylésére is (Kaspersky Maintenance Service Agreement Plus), mely kiberbiztonsági incidensek esetén jöhet igazán jól.

kaspersky-hybrid-cloud-security

Kaspersky Hybrid Cloud Security

Használja ki a felhő adta lehetőségeket és tudja teljes hálózati infrastruktúráját biztonságban a Kaspersky Hybrid Cloud Security-vel. Biztosítson teljes átláthatóságot, egyszerűsítse a bevezetési és menedzsmentelési feladatokat és automatizálja a biztonságát előre meghatározott házirendek és szabályok segítségével.

Kaspersky-threath-managment-defense

Kaspersky Threat Management and Defense

A Kaspersky ezen megoldásai preventív módon segítenek levelező szerverek védelmében, továbbá spam-, adathalász-, valamint általános és fejlett malware-fenyegetések elhárításában. Védje meg könnyedén infrastruktúráját az internet veszélyeitől, blokkolja a veszélyes webes forgalmakat hatékonyan.

kaspersky-iot-security

Kaspersky IoT Security

Dolgozzon bármely érzékelővel, intelligens mérőeszközzel, POS rendszerrel vagy egyéb IoT eszközzel, a Kaspersky IoT Security használata erősen ajánlott. A legtöbb ilyen eszköz sajnos a biztonság területén meglehetősen elavult, számtalan támadási pontot hordoz magában. A Kaspersky ezen megoldásával védelmet biztosíthat ezek számára, miközben a jogszabályi követelményeknek is megfelelhet.

kaspersky-cybersecurity-serviceses

Kaspersky Cybersecurity Services

A Kaspersky számos kiberbiztonsági szolgáltatást biztosít a telekommunikációs vállalatok számára. Segítségükkel bepillantást nyerhet ügyfél-specifikus fenyegetettségi faktorokhoz, tesztelheti rendszereit behatolások ellen vagy épp azonnali kiberbiztonsági reagáló csapatok nyújthatnak Önnek segítséget kritikus fontosságú infrastruktúrájának védelme érdekében. Kivizsgálhatja az incidenseket, jelentéseket kaphat és proaktív intézkedéseket foganatosíthat.

Kaspersky DDoS védelem

Kaspersky DDoS védelem

Védje meg webszervereit és egyéb internet-függő szolgáltatásait a DDoS támadásoktól. A túlterheléses támadások szolgáltatás kimaradást eredményeznek, amit egy telekommunikációs vállalat nem engedhet meg magának. A Kaspersky DDoS védelmi megoldásaival lehetősége nyílik a forgalom-eltereléses támadások kivédésére, és kritikus fontosságú infrastruktúráit biztonságban tudhatja a rosszindulatú támadóktól.

Biztosítson maximális védelmet!

Nem találta amit keres? Egyedi igényei vannak? Nem biztos abban, hogy melyik Kaspersky-védelem lenne az Ön számára a legmegfelelőbb? Vegye fel velünk bátran a kapcsolatot, munkatársaink a segítségére lesznek egy személyre szabott védelmi megoldás kiválasztásában.