Vendéglátás

Ne a kiberbűnözők
váljanak vendégeivé!

A vendéglátóipar mindig is az innovatív technológiák alkalmazásának úttörői közé tartozott, hiszen ezen iparág az, amely a legtöbbet nyerheti a digitális átalakulásból. A technológiai újítások és intelligens szolgáltatások hozzájárulnak a vendégek elégedettségének növeléséhez, azonban számtalan kiskaput biztosíthatnak a kiberbűnözők számára a megfelelő védelem nélkül hagyott rendszerek.

Motivációk hármasa

A vendéglátóipari vezetőket alapvetően három dolog motiválja az innovatív technológiák alkalmazására. Az első kategória azon megoldások, melyek a vendéglátóipari üzleti folyamatokat optimalizálják a hatékonyság, a pontosság és a költségmegtakarítás érdekében. A második érintett terület az online kereskedelmi felületek, ahogy jegyeket, szolgáltatásokat foglalhatunk le, vagy vásárolhatunk meg. A harmadik pedig azon technológiák, melyek a felhasználói élményt növelik a vendéglátás területén.

Technológia trendek és kihívások

A vendéglátásban egyre korszerűbb és innovatívabb megoldásokat implementálnak. Napjaink technológia trendjei számos olyan kiberbiztonsági kockázatot és kihívást állítanak a szektorban dolgozók elé, melyet érdemes felelősen kezelniük.

Foglalások kezelése

Foglalások kezelése

A foglaláskezelési szoftverek megkönnyítik a vendéglátásban dolgozók életét. Az operátorok egy központi felületen adminisztrálhatják a foglalásokat, a várólistákat, a be- és kijelentkezéseket, szobakulcs-aktiválásokat, és természetesen a kifizetéseket és bevételeket. Ezen intelligens alkalmazások az érzékeny ügyféladatok gazdag tárházai – az elérhetőségi adatokon kívül, születési adatokat, útlevélszámokat, hitel- és bankkártya adatokat és vásárlási szokásokat őriznek. A vendéglátóipari egységekre így hatalmas felelősség hárul az adatbiztonság területén. A potenciális támadási felületeket és a sebezhető platformokat a megfelelő kiberbiztonsági megoldásokkal kell ellátni.

WiFi hálózat

Egy vendéglátóipari egységben ma már elvárás, hogy legyen ingyenes, gyors és stabil WiFi hálózat. Nagyon sok helyen azonban a legfontosabb tényezőről elfelejtkeznek az infrastruktúra megtervezése és kialakításakor: a biztonságról. Habár a vezeték nélküli internet lehetősége nem újkeletű dolog a vendéglátás területén, annál állandóbb problémát jelent a biztonságos rendszerek kialakítása. A létesítmény közelében bárhonnan elérhető, gyakran még jelszóval sem védett WiFi hálózatok a kiberbűnözők számára kincsesbányák: számtalan vendég okoseszközét fertőzhetik meg, vagy épp lophatják el adataikat. A vállalatoknak így alapvető felelősségük biztosítaniuk az általuk szolgáltatott vezetéknélküli internet minimális biztonságát. 

Wifi hálózat
Intelligens szállodák és éttermek

Intelligens szállodák és éttermek

Az IoT eszközök a vendéglátásban is nagy népszerűségnek örvendenek. Az okosérzékelőkkel és eszközökkel a zökkenőmentes működéshez járulhatunk a konyhában, a szobában vagy épp az irodában. Az intelligens robotok alkalmazása a vendéglátásban igazán futurisztikus élményt nyújtanak a vendégek számára, de elsősorban a hatékonyság javítása és a hulladékok csökkentése érdekében alkalmazzák egyre több helyen azokat. Az IoT technológia azonban kockázatokat hordoz magában: a eszközök egy hálózatra vannak csatlakoztatva, így egy számítógépes bűnöző a rendszerbe behatolva az adott létesítmény teljes működését szabotálhatja, vagy épp hozzáférhet érzékeny hitel- és bankkártya adatokhoz.  

Adatelemzés

A vendéglátóipar szívesen megragadja a lehetőséget, ha arról van szó, hogy hogyan optimalizálhatná az ügyfélélményt, hogy hogyan juttathatna el személyre szabott ajánlatokat a vendégeik számára. A gépi tanulás és a mesterséges intelligencia segítségével mindez valósággá válik. Prediktív modellezési technológiákkal és a rendelkezésre álló hatalmas adattárak elemzésével perszonalizált üzeneteket juttathatnak célba – ami nagyban hozzájárulhat a bevételeik növeléséhez. A nagy hatalom – mint köztudott – nagy felelősséggel jár; a bűnözőknek kiemelt célpontot jelentenek az ilyen rendszerek. Az AI technológiákát alkalmazó vállalatoknak kimagasló figyelmet kell fordítaniuk számítógépes infrastruktúrájuk védelmére.

Automatizálás és elemzés
Webes interfészek

Webes interfészek

A vendéglátóipari szolgáltatóknak tartaniuk kell az iramot a vendégek növekvő igényeivel, vagy lehúzhatják a rolót. Sajnos vannak olyan technológiai fejlesztések, melyeket egyszerűen nem rentábilis házon belül lefejleszteni, mert a piacon már van egy működő, sokkal olcsóbb megoldás, amit implementálhatnak saját rendszerünkbe. Ez a technológia rugalmasság azonban áldozatokkal jár. A vállalatoknak a megfelelő védelemmel kell ellátni az immár heterogén rendszerüket, ha nem akarnak álmatlan éjszakákat egy webes interfészt (API-t) kihasználó potenciális kiberbűnöző miatt.

Válassza az igényei szerint legmegfelelőbb Kaspersky-védelmet!

A Kaspersky megoldások bizonyított védelmet garantálnak a kibertámadások ellen minden vendéglátóipari egység számára. 

kaspersky-endpoint-security

Kaspersky Endpoint Security

A Kaspersky végpontvédelme alkalmazkodik egyedi igényekhez, és teljes biztonságot nyújt bármilyen szofisztikált támadás ellen. Hatékonyan megvédheti vendégei és saját érzékeny adatait, és megfelelhet a GDPR-előírásoknak – hála a magasszintű titkosítási funkcióinak. Lehetősége van kiemelt támogatás igénylésére is (Kaspersky Maintenance Service Agreement Plus), mely kiberbiztonsági incidensek esetén jöhet igazán jól.

kaspersky-hybrid-cloud-security

Kaspersky Hybrid Cloud Security

Használja ki a felhő adta lehetőségeket és tudja teljes hálózati infrastruktúráját biztonságban a Kaspersky Hybrid Cloud Security-vel. Biztosítson teljes átláthatóságot, egyszerűsítse a bevezetési és menedzsmentelési feladatokat és automatizálja a biztonságát előre meghatározott házirendek és szabályok segítségével.

Kaspersky-threath-managment-defense

Kaspersky Threat Management and Defense

A Kaspersky ezen megoldásai preventív módon segítenek levelező szerverek védelmében, továbbá spam-, adathalász-, valamint általános és fejlett malware-fenyegetések elhárításában. Védje meg könnyedén infrastruktúráját az internet veszélyeitől, blokkolja a veszélyes webes forgalmakat hatékonyan

kaspersky-iot-security

Kaspersky IoT Security

Dolgozzon bármely érzékelővel, intelligens mérőeszközzel vagy egyéb ipari IoT eszközzel, a Kaspersky IoT Security használata erősen ajánlott. A legtöbb ilyen eszköz sajnos a biztonság területén meglehetősen elavult, számtalan támadási pontot hordoz magában. A Kaspersky ezen megoldásával védelmet biztosíthat ezek számára, miközben a jogszabályi követelményeknek is megfelelhet.

kaspersky-cybersecurity-serviceses

Kaspersky Cybersecurity Services

A Kaspersky számos kiberbiztonsági szolgáltatást biztosít a vendéglátóipari egységek számára. Segítségükkel bepillantást nyerhet ügyfél-specifikus fenyegetettségi faktorokhoz, tesztelheti rendszereit behatolások ellen vagy épp azonnali kiberbiztonsági reagáló csapatok nyújthatnak Önnek segítséget kritikus fontosságú infrastruktúrájának védelme érdekében. Kivizsgálhatja az incidenseket, jelentéseket kaphat és proaktív intézkedéseket foganatosíthat.

Kaspersky Embedded System Security

Kaspersky Embedded System Security

A Kaspersky védelmet biztosít akkor is, ha régi vagy gyenge hardverrel, illetve instabil internettel rendelkezik. Biztosítson zökkenőmentes működést és átfogó védelmet hálózatán a Kaspersky beágyazott védelmi rendszerével. Az alacsony rendszerkövetkezményeket támasztó védelmi megoldás ajánlott például POS rendszerekhez is.

Biztosítson maximális védelmet!

Nem találta amit keres? Egyedi igényei vannak? Nem biztos abban, hogy melyik Kaspersky-védelem lenne az Ön számára a legmegfelelőbb? Vegye fel velünk bátran a kapcsolatot, munkatársaink a segítségére lesznek egy személyre szabott védelmi megoldás kiválasztásában.