A Kaspersky megvédi a Microsoft Office 365-öt is

Az e-mail cégmérettől függetlenül az üzleti kommunikáció legnépszerűbb csatornája. Érthető, hogy a kiberbűnözők is az e-maileket veszik a leggyakrabban célba. Egy adathalász levél, vagy egy kártevőket tartalmazó csatolmány megnyitása akár az egész céges hálózatot megfertőzheti.

A Kaspersky szakértői szerint egyre több és kifinomultabb spam, adathalász levél és más kártékony tartalom landol a céges levelező rendszerekben. Jelentős emberi erőforrást köt le az ilyen tartalmak eltávolítása, illetve a tévesen törölt üzenetek helyreállítása. Mindez az üzlet számára kritikus  feladatoktól von el informatikusokat.

Az elmúlt években a veszélyekkel tisztában lévő, felelősen gondolkodó cégek megfelelő védelemmel látták el szervereiket és munkaállomásaikat. Mostanában azonban, amikor egyre több  kis- és közepes vállalkozás számára jelenik meg a felhő, mint reális, megfizethető, kiszámítható költségekkel járó alternatíva, újra át kell gondolni a védekezés módját.

Vírusvédelem a felhőben

A Microsoft Office messze a legelterjedtebb irodai szoftver. Ennek is köszönhető, hogy évről évre egyre több hackertámadás éri az Office-t. 2019-ban a kibertámadások több, mint 70 százaléka az Office termékek ellen irányult. A szakemberek figyelmeztetései eljutottak a cégekhez, ennek köszönhetően az elmúlt években a legtöbben valamilyen vírusvédelemmel látták el eszközeiket.

A felhőbe költözés itt is változásokat hozott. Meglepően sokan gondolják azt, hogy a felhőbe telepített programok, köztük a Microsoft Office 365 használata esetén nincs szükség védelemre, hiszen a felhőszolgáltató gondoskodik erről. Tévednek. A felhős szolgáltató kizárólag a szoftverért vállal felelősséget, az adatok épsége, biztonsága, mentése a felhasználó felelőssége. Aki többre vágyik az Office 365 beépített biztonsági megoldásainál, annak lépnie kell.

Amit a Kaspersky Security for Microsoft Office 365 kínál

Az új, a korábbinál magasabb szintű védelmi igényeket felismerve alakította ki a Kaspersky a Kaspersky Security for Microsoft Office 365 megoldást. Ez, az Office 365-höz hasonlóan a felhőbe telepített  rendszer alapvetően két területre koncentrál. Az e-mailre (Exchange Online-ra), amin keresztül a rosszindulatú küldemények bejuthatnak a vállalati rendszerbe, illetve a tárhelyre (OneDrive), amin keresztül ezek a fenyegetések tovább terjedhetnek a többi felhasználó felé. Hasonló megfontolásból vonta a védelem alá a Kaspersky a számos cégnél működő SharePoint intranet szoftvert és a belső kommunikációban egyre népszerűbb Teams alkalmazást.

A Kaspersky a Microsoft beépített védelmére építve, azt kiegészítve egy összetett biztonsági rendszert alakított ki, ami a felhőbe telepítve, helyben védi az üzleti e-maileket és adatokat.

Az alkalmazás több szinten működik:

Kaspersky Security for Microsoft O365 - Adatok biztonságban

A Kaspersky által nyújtott védelem sokkal több, mint egyszerű vírusvédelem, hiszen kiterjed az egyre nagyobb veszélyt jelentő zsarolóvírusokra, a még nem publikált biztonsági réseket kihasználó nulladik napi támadásokra, és a még ismeretlen fenyegetésekre is.

Az alkalmazás a támadások kivédése során a legkorszerűbb Next Generation biztonsági technikákat (neurális hálózatokon alapuló adathalászat-védelem, gépi tanulással támogatott észlelés, vagy a csatolmányok speciális szűrése) alkalmazza. A Kaspersky Lab HuMachine megoldása az emberi szakértelmet a big data megoldásokkal ötvözve képes az üzlet ellen irányuló bármilyen fenyegetés kivédésére.

Összegzés

A levelek küldése és fogadása az üzlet működésének meghatározó része. A felhőtechnológia lehetővé teszi, hogy a céges levelezés bárhol, bármikor elérhető legyen. A Kaspersky Security for Microsoft Office 365 gondoskodik róla, hogy ne kelljen többé a levelezésünk biztonsága, illetve az egész céges hálózat megfertőzése miatt aggódnunk!

További cikkeink