4 cégtípus, ahol hasznos lehet a Kaspersky Sandbox

Sokan visszasírják azokat a „régi, szép időket”, amikor még egy egyszerű vírusírtó program elegendő volt a cég számítógépek és az azokon lévő adatok megvédéséhez. Azóta az informatika beépült az életünk szinte minden területébe, egyre több az internethez kapcsolódó eszköz, általánossá vált az otthoni munka és a felhős IT. Ezek a változások jelentősen megnövelték a támadhatóságunkat, ami jól látszik a kibertámadások évről évre jelentkező számában is.

Miközben a 90-es évek „amatőr” vírusai gyakran csak bosszúságot okoztak, a mai malware-ek, zsarolóvírusok, a nulladik napi támadások profi bűnözők termékei, amikkel megbéníthatók a cégek, tönkre tehető a vállalkozások jó híre. 

Az egyszerű vírusírtók, tűzfalak, végpontvédelmi eszközök és a többi, tegnap még hatásos eszköz ma már nem képes megállítani a korszerű kibertámadásokat. Az összetett fenyegetés ellen csak egy átgondolt kibervédelmi stratégián alapuló, összetett védekezés lehet hatékony. Mindehhez sok cég nem rendelkezik megfelelő informatikai erőforrással.

Megoldás: a Kaspersky Sandbox

Az elmúlt több mint 20 év során a Kaspersky kibervédelmi eszközök egész arzenálját fejlesztette ki. Ezek a cégmérettől és az IT biztonság fejlettségétől függetlenül sikeresen képesek elhárítani a támadásokat. Mindez azonban az informatikusok aktív közreműködését igényli.

A Kaspersky szakemberei felismerték az ilyen háttérrel nem rendelkező cégek biztonsági igényeit, és a kibertámadások elleni védekezésben szerzett széleskörű tapasztalatai alapján részükre új megoldást dolgozott ki. A teljesen új, szabadalmaztatott technológián alapuló Kaspersky Sandbox segítségével a cégek felvehetik a harcot azokkal a komplex fenyegetésekkel szemben, amelyeknek sikerül megkerülni a végpontvédelem első bástyáit.

A Kaspersky Endpoint Security for Business a Sandboxba küld minden olyan objektumot, amit nem tud egyértelműen veszélyesnek minősíteni. Ezután a Sandbox speciális viselkedéselemzés alapján eldönti, hogy az adott objektum veszélyes-e. Amennyiben az, a szoftver visszaküldi a végpontvédelem központi részébe, ami ezután már képes megfelelő módon kezelni azt. A Kaspersky Endpoint Security for Business megoldást kiegészítve a Kaspersky Sandbox erősíti a munkaállomások és szerverek  védelmet a korábbiakban még ismeretlen malware-ekkel, új vírusokkal, zsarolóvírusokkal, nulladik napi támadásokkal és más fenyegetésekkel szemben.

Kinek hasznos a Kaspersky Sandbox?

A Sandboxnak köszönhetően professzionális védelemhez jutnak azok a kisvállalkozások, melyeknek nincs kellő erőforrásuk az IT biztonságra, nem tudnák megfizetni az igazán jó biztonsági szakembereket.

Összegzés

A Kapsersky Sandbox rendkívül jó skálázhatóságának köszönhetően gyorsan alkalmazkodik a változó igényekhez. A szoftver alap-konfigurációja 1.000 végpont védelmét látja el, de igény esetén ez a mennyiség rugalmasan növelhető.

A könnyen telepíthető és emberi beavatkozást nem igénylő Kaspersky Sandbox jelentős előrelépés a kibervédelemben. Számos vállalkozás számára nyújt kiberbiztonsági megoldást úgy, hogy közben nem köt le újabb emberi erőforrást.

További cikkeink